Продължете към съдържанието
дете, което е съборило вещите си защото страда от диспраксия

Разликата между СОП и СОТ: Какво трябва да знаем за затрудненията в обучението?

В съвременната образователна система, децата с различни нужди срещат редица предизвикателства, които могат да забавят тяхното развитие и успех. Разграничаването… Прочетете повече »Разликата между СОП и СОТ: Какво трябва да знаем за затрудненията в обучението?

img 20240625 155036 scaled e1719854159941

Щура, полезна и динамична седмица с приключения за деца от Рагина

Този петък приключи серия от приключения за деца от лятна занималня „Рагина“. Петнадесет подбрани деца бяха важните участници. За всички… Прочетете повече »Щура, полезна и динамична седмица с приключения за деца от Рагина

Зелени приключения за деца

Зелени приключения за деца: Втора част на програмата за занималня Рагина

Приключения за деца: Втората част на програмата на фондация Шарени лица включва нови активности и подобрения, които обогатяват опита на децата от лятната занималня на учебен център Рагина. Научете повече за нашите приключения за деца и как те развиват умения и знания.

building face project copy

Стартираме кампания за набиране на средства за Център „Шарени лица“

Фондация „Шарени лица“ обявява стартирането на набиране на средства с цел обзавеждане и оборудване на центъра си. Тази инициатива е… Прочетете повече »Стартираме кампания за набиране на средства за Център „Шарени лица“

Векторна илюстрация: Силует на човек със светещ мозък е свързан с цветни линии с различни видове храни като риба, зеленчуци, плодове и ядки. На всеки хранителен продукт има етикет, който обяснява как той подпомага мозъчните функции. В долната част на изображението текст показва връзката между храненето и подобряването на симптомите на дефицит на вниманието.

5 вида храни, подобряващи функциите за концентрация на хора с дефицит на вниманието

Изследванията по темата за хранителните продукти, които могат да подпомогнат концентрацията при хора със синдром на дефицит на вниманието (СДВ), показват, че определени храни могат да имат положително въздействие.